Banner 980x90

Piektdien varētu lemt par "Egg Energy" atbildību saistībā ar "Balticovo" notekūdeņu attīrīšanas iekārtu baktēriju bojāeju

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Piektdien, 6.maijā, Valsts vides dienestā (VVD) tiks izskatīta lieta par iespējamo administratīvās atbildības noteikšanu uzņēmumam SIA "Egg Energy", no kura biogāzes ražotnes nonāca digestāta šķidrā frakcija, kas bija olu un olu produktu ražotāja AS "Balticovo" ražošanas notekūdeņu attīrīšanas iekārtu baktēriju pēkšņās bojāejas iemesls.

VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Jūlija Ņikitina aģentūru LETA informēja, ka lietas izskatīšana notiks 6.maijā. Lietu bija paredzēts izskatīt ātrāk, taču sanāksme pārcelta, jo uzņēmuma atbildīgais darbinieks ir prombūtnē.

LETA jau ziņoja, ka AS "Balticovo" ražošanas notekūdeņu attīrīšanas iekārtu baktēriju pēkšņās bojāejas iemesls ir kanalizācijas sistēmā nonākusi digestāta šķidrā frakcija ar augstu ķīmiskā skābekļa patēriņu, kas izraisīja baktēriju slāpšanu.

Šķidrā digestāta frakcija, ko izmanto lauku mēslošanai, "Balticovo" kanalizācijas sistēmā nonākusi no uzņēmuma teritorijā esošās biogāzes ražotnes. Biogāzes ražotne ir "Balticovo" sadarbības partneris, iepriekš sacīja Ņikitina.

Kā iepriekš noskaidroja aģentūra LETA, biogāzes ražotne pieder "Balticovo" meitasuzņēmumam SIA "Egg Energy", kurš staciju atklājis pērn novembrī, paplašinot putnu mēslu pārstādi, uzstādot Baltijā vienīgo digestāta pārstrādes iekārtu un investējot projektā 5,25 miljonus eiro. Ražotnē tiek iegūts augstvērtīgs organiskais mēslojums - amonija sulfāta koncentrāts.

Kā atzina Ņikitina, koncentrētais piesārņojums no kanalizācijas sistēmas plūdis caur "Balticovo" attīrīšanas iekārtām, izraisot bojājums.

Jau vēstīts, ka 11.aprīlī no ierindas izgājušas putnkopības uzņēmuma AS "Balticovo" ražošanas notekūdeņu attīrīšanas iekārtas.

VVD iepriekš solīja vērtēt arī SIA "Egg Energy" atbildību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)