Banner 980x90

"Balticovo" šogad iepirks 90 000 tonnu graudu un rapša

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
AS "Balticovo" sākusi šā gada graudu ražas pieņemšanu, plānojot iepirkt 70 000 tonnas miežu un kviešu, kā arī 20 000 tonnu rapša, kas ir līdzīgs daudzums pērn iepirktajam ražas apjomam, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Visi iepirktie graudi ir vietējās izcelsmes un tiek izmantoti lopbarības pagatavošanai, lai nodrošinātu ar barību uzņēmuma 2,8 miljonus dējējvistu. Lopbarības graudi veido līdz 70% no vistu un jaunputnu barības.

Kā norādīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Vadims Vlasovs, arī graudu iepirkšanas cenas būšot līdzīgas pagājušā gada cenām.

"Joprojām ietekmi atstājusi pagājušā gada īpaši bagātīgā graudu raža, kad uz izdevīgākiem noteikumiem iepirkām rekordlielus graudu krājumus ziemai. Sākoties graudu pieņemšanas sezonai, noliktavās vēl ir iepriekšējā iepirkuma graudi. Šogad esam ieviesuši arī tādu līgumu slēgšanu ar zemniekiem, ka, fiksējot cenu ražas laikā, graudus iespējams piegādāt arī vēlāk," sacīja Vlasovs.

Viņš arī norādīja, ka uzņēmumā ierīkots jauns transportieris sausajiem graudiem, savukārt divi vecie graudu tīrītāji nomainīti pret vienu, bet daudz jaudīgāku. Uzlabojumi ļaus paātrināt graudu pieņemšanas ātrumu un pilnveidot graudu attīrīšanas un kaltēšanas procesus.

"Lai taupītu zemnieku laiku, esam izveidojuši interneta lapu, kurā ir visa aktuālā informācija par graudu iepirkšanu, kā arī tiešsaistes video straumējums par rindu, kas mēdz veidoties intensīvos graudu kulšanas periodos starp lietavām. Izmantojot mobilo tālruni, pirms graudu piegādes uz "Balticovo", zemnieks jau uz lauka var noskaidrot, vai neveidojas transportlīdzekļu rinda," norādīja Vlasovs.

Jau vēstīts, ka "Balticovo" apgrozījums 2015.gadā bija 45,9 miljoni eiro salīdzinājumā ar 42,8 miljoniem eiro, savukārt peļņa bijusi 5,6 miljoni eiro salīdzinot ar 2014.gadā nopelnītajiem 2,15 miljoniem eiro. Uzņēmumā pērn saražots 620 miljoni olu, kas ir 9% vairāk nekā 2014.gadā.

Vislielāko pārdošanas apjomu kāpumu piedzīvoja šķidrie olu produkti un vārīto olu produkti, kurus uzņēmums pārdeva par 20% vairāk nekā 2014.gadā. Šie olu produkti šī gada "Balticovo" produktu portfelī veidoja jau vairāk nekā 25% no kopējā apgrozījuma, iepriekš sacīja uzņēmuma vadītājs.

"Balticovo" tirgus daļa Latvijā ir ap 40%. Eksports veido 65% no uzņēmuma apgrozījuma, savukārt 25% no kopējā apgrozījuma veido šķidrie olu produkti. Uzņēmumā 2016.gadā strādā 246 darbinieki.

"Balticovo" īpašnieks ar 95% akciju ir Latvijas pilsoņiem piederošais SIA "BCO< kura īpašnieki savukārt ir Tatjana Poplavska ar 67% kapitāldaļu un Valdis Grimze ar 33% kapitāldaļu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)