Banner 980x90

Rīgas "Dinamo" uzvar vienu no Austrumu konferences līderēm Novosibirskas "Sibirj"

Foto: Edijs Pālens/LETA
Foto: Edijs Pālens/LETA

Divus vārtus Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē ceturtdien guva uzbrucējs Vitālijs Pavlovs, palīdzot Latvijas komandai Rīgas "Dinamo" ar rezultātu 2:0 (0:0, 2:0, 0:0) savā laukumā pieveikt vienu no Austrumu konferences spēcīgākajām komandām Novosibirskas "Sibirj".

Pavlovs abas reizes izcēlās piecu minūšu laikā otrajā trešdaļā, bet pirms tam viņš šosezon kopā bija guvis vien trīs vārtus.

Ja iepriekšējā spēlē otrdien Rīgas "Dinamo" rādīja ļoti nepārliecinošu sniegumu, duelis ar "Sibirj" bija gluži pretējs. Deviņas kārtas pirms regulārās sezonas beigām rīdzinieki no izslēgšanas spēļu zonas atpaliek par 14 punktiem.

Maču Rīgas "Dinamo" hokejisti sāka droši un veidoja bīstamus momentus. Septītajā minūtē laba iespēja bija Gunāram Skvorcovam, bet viņam pretinieku aizsargi patraucēja izgājienu vienatnē pret vārtiem. Savukārt trešdaļas vidū pēc pārkāpuma pret Gunti Galviņu rīdzinieki ieguva iespēju cīnīties vairākumā, ko gan kārtējo reizi Rīgas "Dinamo" nespēja realizēt.

Trešdaļas otrajā pusē laukumā bija līdzvērtīgs hokejs, tomēr vārtsargiem darba ilgstoši nebija. "Sibirj" komandai labākās iespējas trešdaļā radās četras minūtes pirms tās izskaņas, kad "Sibirj" īsā brīdī izpildīja vairākus metienus no pašas vārtu priekšas, tomēr Jakubu Sedlāčeku tā arī neizdevās pārspēt. Asas izvērtās trešdaļas beigas, kurās vairākas reizes hokejisti grūstījās, savukārt labā "Sibirj" komandas epizodē ripu no vārtiem izsita Galviņš. Pirmās 20 minūtes noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu.

Otrās trešdaļas sākumu rīdzinieki sāka aktīvi, veicot daudzus metienus pa vārtiem, un tas arī vainagojās ar panākumu - trešajā minūtē Vitālijs Pavlovs nokļuva pie ripas vārtu priekšā un atklāja rezultātu. Arī pēc pirmajiem vārtiem rīdzinieki turpināja darboties pārliecinoši, un piecas minūtes vēlāk tas pats Pavlovs panāca 2:0 - pēc uzmetiena no zilās līnijas pie atlēkušās ripas nokļuva tieši Pavlovs, ieraidot to vārtu augšējā stūrī.

Kaut rīdzinieki turpināja darboties ļoti droši, dažbrīd bīstamus momentus spēja izveidot arī "Sibirj" un trešdaļas otrajā pusē arī nopelnīja vairākumu. Rīgas "Dinamo" vārtos ļoti droši turpināja darboties Sedlāčeks, un pēc otrās trešdaļas Latvijas vienība bija vadībā ar 2:0.

Trešās trešdaļas ievadā rīdzinieki turpināja darboties pārliecinoši un ātri vien nopelnīja pirmo vairākumu. Turpinājumā gan pārsvaru ieguva "Sibirj" komanda, kas gan vismaz trešdaļas pirmajā pusē bīstamus momentus nespēja radīt.

Viesu pārsvars kļuva arvien izteiktāks un ilgu laiku trešajā trešdaļā Latvijas komanda bija izpildījusi vienu metienu. Cīņu "Sibirj" centās lauzt ar asumiem un 53.minūtē Vitālijs Meņšikovs izkāvās ar Edgaru Kuldu, kurš pirms tam bija izpildījis efektīgu spēka paņēmienu. Četras minūtes pirms pamatlaika beigām Armands Bērziņš atstāja rīdziniekus mazākumā, tomēr arī šajā laikā viesiem neizdevās pārspēt Sedlāčeku un Rīgas "Dinamo" izcīnīja uzvaru.

Sedlāčeks aizvadīja savu otro sauso spēli šosezon, atvairot 38 pretinieku raidījumus, bet par labāko spēlētāju komandā tika nosaukts Pavlovs.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo maču bija samainīti visi Rīgas "Dinamo" uzbrucēju virknējumi un sastāvā atgriezās Roberts Locāns, kurš pilnvērtīgu KHL spēli nebija aizvadījis kopš oktobra. Tāpat slimības dēļ tikai kā septītais aizsargs duelim pieteikts Stīvens Saigo un vien pirmajā trešdaļā spēlēja Lauris Dārziņš.

Rīgas "Dinamo" turpina cīņu par iekļūšanu Rietumu konferences labāko astotniekā, no kura Normunda Sējēja vadītā komanda tagad atpaliek par 14 punktiem. Tomēr cerības uz tikšanu izslēgšanas spēlēs vēl nav zaudētas, jo tiešās konkurentes ir aizvadījušas vairāk spēļu. Rīgas "Dinamo" ar 65 punktiem 51 spēlēs ieņem 12.vietu Rietumu konferencē, bet astotajā pozīcijā esošā Slovākijas komanda Bratislavas "Slovan" tikusi pie 79 punktiem 53 cīņās.

Latvijas klubam šajā spēlē atlikušajā sezonas daļā jāiztiek bez sava labākā snaipera Tima Sestito, kurš otrdien mačā ar Habarovskas "Amur" tika savainots. Amerikāņu uzbrucēju, kurš šosezon bija guvis 19 vārtus, spēles septītajā minūtē laukuma apmalē iegrūda Nigērijā dzimušais kanādietis Akims Aliju. Sestito nekavējoties tika nogādāts slimnīcā, kur viņam konstatēja atslēgas kaula lūzumu, tāpēc sezona viņam, visticamāk, ir noslēgusies. Savukārt Aliju saņēma 5+20 minūšu noraidījumu līdz mača beigām, bet trešdien KHL Disciplinārlietu komiteja viņam piesprieda arī vienas spēles diskvalifikāciju.

Tāpat pirms neilga laika traumu guva arī aizsargs Krišjānis Rēdlihs, kuram arī šī sezona, visticamāk, jau noslēgusies.

Spēlē pret "Amur" Latvijas kluba rindās debitēja uzbrucējs Gatis Sprukts, savukārt vēl iepriekš debiju piedzīvoja cits jauniešu komandas "Rīga" spēlētājs - aizsargs Kristaps Zīle.

Ar cīņu pret "Sibirj" rīdzinieki turpināja septiņu mājas spēļu maratonu, jo turpinājumā savā laukumā gaidāmi vēl divi mači pēc kārtas, bet nākamā cīņa izbraukumā tiks aizvadīta vien 30.janvārī. Pirmdien rīdzinieki uzņems Minskas "Dinamo", bet ilgo sēriju noslēgs 27.janvārī pret KHL līdervienību Maskavas CSKA.

Rīgas "Dinamo" šosezon ar "Sibirj" vienreiz jau spēkojās, kad Latvijas komanda viesos septembrī cieta zaudējumu ar 1:4. Savukārt KHL čempionātos astoņu sezonu laikā šī abām vienībām bija 18.savstarpējā spēle un rīdzinieki guva septīto uzvaru.

Novosibirskas komanda Austrumu konferencē ar 89 punktiem 52 spēlēs ieņem trešo vietu. Pirms došanās uz Rīgu Sibīrijas klubs pēcspēles metienu sērijā ar 4:3 Maskavā uzvarēja turienes "Spartak", bet vēl pirms tam Andreja Skabelkas trenētā komanda cieta trīs zaudējumus pēc kārtas. Skabelka būs viens no Austrumu konferences komandas treneriem KHL Zvaigžņu spēlē, kas sestdien notiks Maskavā.

Kā zināms, pirms divām nedēļām Rīgas "Dinamo" kluba vadība neveiksmīgā snieguma dēļ no galvenā trenera amata atlaida somu Kari Heikili, kā arī viņa palīgu un tautieti Raimo Helminenu, bet par galvenā trenera pienākumu izpildītāju iecēla Normundu Sējēju, kurš turpina pildīt arī ģenerālmenedžera pienākumus.

Pēc somu atbrīvošanas rīdzinieki septiņās spēlēs tikuši pie četrām uzvarām.

Līdz sezonas beigām Rīgas "Dinamo" atlicis aizvadīt vēl deviņas spēles, no kurām sešas būs savā laukumā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)