Banner 980x90

Bauskas novada pašvaldības izdevumi par teju 27% pārsniedz ieņēmumus

Jelgava, 9.febr., LETA. Bauskas novada pašvaldības 2018.gada izdevumi ieplānoti par teju 27% lielāki nekā ieņēmumi, aģentūra LETA uzzināja novada domē.

Ieņēmumu daļā dome apstiprinājusi 27 382 859 eiro, taču, lai segtu 37 404 347 eiro izdevumus, tiks izmantots budžeta līdzekļu atlikums gada sākumā 3 554 751 eiro apmērā un aizņēmumi - 8 990 146 eiro. Izdevumi ir par 10 021 488 eiro jeb par teju 27% lielāki par ieņēmumiem.

Par pašvaldības budžeta prioritāti 2018.gadā ir noteikta Eiropas Savienības (ES) un pārējās ārvalstu finanšu palīdzības līdzfinansēto projektu, arī valsts budžeta līdzfinansēto projektu īstenošana. Kopā plānots īstenot 22 ES atbalstītus projektus par 5,88 miljoniem eiro.

Plānojot budžetu, pašvaldība iecerējusi Īslīces ielas un Brīvības bulvāra pārbūvi, Mūsas gājēju tiltiņam pieguļošās teritorijas labiekārtošanu un apgaismojuma izbūvi, tilta atjaunošanu Gailīšu pagasta Pāces ciemā. Paredzēta arī ielu apgaismojuma ierīkošana Codes pagasta Mazās, Dārza un Saules ielā, Dāviņu ciema Raiņa ielā, Mežotnes ciemā, Vecsaules pagasta Zvaigznes ciemā un apgaismojuma projektēšana Brunavas pagasta Liepu ielā.

Dažādi darbi notiks arī izglītības iestādēs - Bauskas pilsētas pamatskolā, Mežotnes pamatskolā, Bauskas 2.vidusskolā un citviet. Tāpat Bauskas Valsts ģimnāzijai, Vecsaules pamatskolai, pirmsskolas izglītības iestādēm "Zīlīte" un "Pasaulīte", Bauskas Jauniešu sporta skolai, Bauskas sākumskolai, Bauskas pamatskolai, Īslīces vidusskolai, Uzvaras vidusskolai, Codes pamatskolai un Griķu pamatskolai plānots iegadāties jaunu aprīkojumu izglītības procesa nodrošināšanai.

Budžetā paredzēti līdzekļi arī videonovērošanas ierīkošanai Bauskā, kapsētas labiekārtošanai, atpūtas vietu izbūvei un citiem vides uzlabošanas projektiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)