Banner 980x90

Bauskā būs reģionālas nozīmes biznesa inkubators

Foto: Bauska24.lv
Foto: Bauska24.lv
Ministru kabineta šā gada 3.maija sēdē tika atbalstīta Ekonomikas ministrijas izstrādātā atbalsta programma jauno uzņēmēju darbībai reģionālajos biznesa inkubatoros un radošo industriju inkubatorā. Plānots, ka biznesa inkubatoru vienības tiks izveidotas katrā nacionālas nozīmes centrā, kā arī Ogrē, Kuldīgā, Madonā, Talsos, Siguldā un Bauskā.

Kā pilsētas informācijas portālu Bauska24.lv informēja projektu vadītāja Laila Stapkeviča, programmas mērķis ir atbalstīt jaunu, dzīvotspējīgu un konkurētspējīgu komersantu izveidi un attīstību Latvijas reģionos, nodrošinot atbalsta saņēmējus ar:

* uzņēmējdarbībai nepieciešamo vidi, telpām;
* konsultācijām, apmācībām un pasākumiem par vispārīgiem uzņēmējdarbības jautājumiem;
* mentoru atbalstu;
* grantu līdzfinansējumu  komersantu darbības izmaksām.

Atbalsta programmas kopējais finansējums reģionālajiem biznesa inkubatoriem ir 25,7 milj. eiro. Plānots, ka programmas ietvaros līdz 2023.gada 31.decembrim tiks atbalstīti vismaz 250 komersanti, 180 fiziskas personas un 148 jaunizveidoti komersanti.

Atbalstu uzņēmējdarbības uzsākšanai biznesa inkubatoros varēs saņemt sīkie (mikro), mazie un vidējie komersanti (MVK), kā arī fiziskas personas:

Pirmsinkubācijas atbalsts būs pieejams fiziskām personām un tikko dibinātiem komersantiem, kas varēs saņemt biznesa idejas novērtējumu, palīdzību biznesa modeļa sagatavošanai un apmācības.

Jaunizveidotiem komersantiem būs pieejams inkubācijas atbalsts – apmācības, mentorings, telpas, atbalsts produkta izstrādē, biznesa plāna izstrādē un finansējuma piesaistē, kā arī klientu piesaistē.

Biznesa inkubatoros būs pieejams arī atbalsts komersantiem, kuri nav dibināti senāk kā pirms trim gadiem. 

Biznesa inkubators Bauskā būs neatsverams atbalsts tiem iedzīvotājiem, kuriem ir biznesa ideja, taču pietrūkst iespēju tās tālākai attīstīšanai. Atbalsts būs pieejams ne tikai Bauskas novada iedzīvotājiem, bet arī tiem uzņēmīgajiem komersantiem, kuri darbojas tuvākajos novados, piemēram, Rundāles, Vecumnieku, Iecavas novadu topošajiem un esošajiem uzņēmējiem.

Pēc LIAA sniegtās informācijas, biznesa inkubatora filiālēm darboties būtu jāsāk šoruden – pašvaldībām līdz šim termiņam būtu savā starpā jāvienojas par sadarbības nosacījumiem un telpu atrašanās vietu, kā arī tuvākajā laikā, sadarbībā ar LIAA, jāizsludina pretendentu pieteikšanās uz biznesa inkubatora vadītāja amata vakanci.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)