Banner 980x90

Bauskas lauki apsēti nākamajai sezonai

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Zemgales laukos iesēti un sadīguši ziemas kvieši un rapši, pēc šogad novāktās rekordražas gatavojoties nākamajai. Kā liecina pašu laukkopju aprēķini, kopumā Latvijā šovasar novākti 2,58 miljoni tonnu graudu, pēc pagaidām oficiāli neapstiprinātiem datiem uzrādot vidējo ievākumu 3,9 t/ha.

Pilsētas informācijas portāls Bauska24.lv uzzina laikrakstā "Bauskas Dzīve", ka liela daļa no biedru saimniecību laukiem piegādāto graudu un rapšu noglabāti pārdošanai vēlāk, jo patlaban tiem pasaules tirgū ir zemāka cena. Tagad graudu cena ir 120 – 140 eiro tonnā, pērn vidēji tā bija 165 – 170 eiro tonnā.

Zemnieki priecājas par pagājušās nedēļas pēdējās dienās sagaidīto lietu, jo tas palīdzēja atdzerties pirmās sala naktis līdz mīnus 5 grādiem pārcietušajiem kviešiem un rapšiem, kas laukos jau krietni sadīguši. "Apsējuši ziemājus ir visi, ar vienu kultūra – līdz 75% platību, ar divām – līdz 95%. Daļa paredzēta pupām," skaidro M. Ķikure, "ja rudens būs tik sauss kā sākumā, iespējams, pavasarī kaut ko nāksies pārsēt, jo vietām ziemāji metas dzelteni."

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)