Banner 980x90

Bauskas novadā apsekotas 12 pēdējos gados celtās ēkas

Bauskas novadā būvvalde un būveksperti apsekojuši 12 pēdējo piecu gadu laikā celtās sabiedriski nozīmīgās ēkas, un bojājumi vai novirzes ēku konstrukcijās nav konstatētas, bet veikala "Mājai un dārzam" griestu konstrukcijā nomainītas skrūves.

Bauskas novada Būvvaldes būvinspektors Andris Barovskis aģentūrai LETA pastāstīja, ka kāds Bauskas iedzīvotājs bija satraucies par iespējamām nepilnībām veikala "Mājai un dārzam" griestu konstrukcijā, taču, pārbaudot griestu kopņu balstmezglus, viņa aizdomas nav apstiprinājušās.

Iedzīvotājam šķitis, ka kopņu balstmezglā ir sprauga, un bijušas aizdomas par plaisu metinājuma vietā. Ēku bija ieradies apsekot būveksperts no Liepājas, kurš konstatēja, ka konkrētās spraugas ir pieļaujamas un neapdraud balsta stiprību, turklāt konstrukcija tajās vietās balstās uz kolonnas. Mezgla nestspēja ir nodrošināta. Būveksperts ieteicis esošās skrūves nomainīt pret garākām, ko SIA "Baltrade", kam ēka pieder, arī izdarīja.

Vēl bijušas aizdomas par plaisu metinājuma vietā, taču tās nav apstiprinājušās, jo pēc plaisas izskatījusies rūsas radīta svītra telpas mitruma iespaidā. Ēkas konstrukcijā netika konstatētas deformācijas, kas varētu apdraudēt apmeklētājus. Šajā ēkā dažādos spārnos atrodas vairāki veikali - gan veikals "Mājai un dārzam", gan "Rimi" un citā galā "Maxima", skaidroja Barovskis.

Citās apsekotajās ēkās - kultūras iestāžu ēkās, sporta zālēs un citās - arī nav konstatētas deformācijas, kas varētu apdraudēt apmeklētājus, informēja būvinspektors.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)