Bauskas novada saimniecība saņem starptautisko "Slow Food" sertifikātu

Bauskas novada Codes pagasta saimniecība "Kraujas" saimniece Gunta Čepuka saņēmusi apliecinājumu par starptautiskā "Slow Food" sertifikāta piešķiršanu.
"Esam saņēmuši oficiālu vēstuli par starptautiskā sertifikāta piešķiršanu no pasaules "Slow Food" organizācijas centra Itālijā," saka G. Čepuka, pilsētas informācijas portāls Bauska24.lv noskaidroja izdevumā Bauskas ziņas.
Kā skaidro lauku konsultante Raimonda Ribikauska, "Kraujās" izpildīts organizācijas noteiktais kritēriju kopums par kvalitatīvu produkcijas ražošanu. "Tā ir liela atzinība un sasniegums, kas rāda mūspuses ražotāju atbildību un produktu kvalitāti," vērtē konsultante.
"Slow Food" ir starptautiska organizācija, kurā apvienojas dabai un cilvēkam draudzīgi tapušu vietējo produktu ražotāji un izmantotāji, pretstatot pārtikas sezonalitāti un katrai vietai raksturīgās īpašības globalizācijai ar "fast food" jeb ātrās ēdināšanas tīkliem. "Slow Food Riga" veidošanas iniciators Latvijā ir šefpavārs Mārtiņš Rītiņš. Apvienībā ir arī Mežotnes pagasta saimniecība "Virši", liecina informācija organizācijas vietnē slowfood.lv.