Banner 980x90

Iecavas Mūzikas un mākslas skola plāno īstenot programmu deju jomā

Jelgava, 7.marts, LETA. Iecavas Mūzikas un mākslas skola vēlas īstenot jaunu profesionālās ievirzes izglītības programmu "Dejas pamati" un ideju jau atbalstījusi Iecavas novada domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja, aģentūra LETA uzzināja domē.

Plānots, ka programmas ilgums būs seši gadi, audzēkņi to beigs apgūt vienlaikus ar 9.klases absolvēšanu vispārizglītojošā skolā.

Pērnā gada nogalē Iecavas vidusskolā veikta programmai atbilstoša vecuma audzēkņu vecāku aptauja, vairums ieceri esot atbalstījis, skaidroja domē. Pašlaik Latvijā šāda veida programma tiek īstenota 14 mācību iestādēs.

Iecavas Mūzikas un mākslas skolas direktore Zane Andžāne-Agarska informēja, ka iestādē ir pieejamas programmas īstenošanai atbilstošas telpas ar spoguļiem deju nodarbībām. Visas nodarbības notiktu grupā, minimālais audzēkņu skaits - astoņi.

Izglītības kvalitātes valsts dienesta apstiprinātajā mācību programmā iekļauti tādi priekšmeti kā klasiskā deja, ritmika, latviešu deja un folklora, modernā deja, dejas vēsture, kostīmu vēsture, mūzikas teorija, improvizācija un kompozīcija. Konkrētu apgūstamo priekšmetu sarakstu skola veidos, ja tiks lemts par programmas īstenošanu.

Lai nodrošinātu programmas "Dejas pamati" īstenošanu 2018./2019.mācību gadā, nepieciešami teju 1006 eiro, kas ietver darba algu pedagogiem un Valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas. Deputāti atbalstīja līdzekļu piešķiršanu programmas realizēšanai un virzīja jautājumu izskatīšanai Finanšu komitejā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)