Banner 980x90

Iecavas novads sabiedriskās kārtības nodrošināšanu deleģēs Reģionālajai pašvaldības policijai

Rīga, 7.aug., LETA. No nākamā gada 1.janvāra sabiedrisko kārtību Iecavas novadā uzraudzīs Ķekavas Reģionālā pašvaldības policija, konceptuāli lēmusi Iecavas novada dome.

Pašlaik par sabiedriskās kārtības nodrošināšanu novadā rūpējas Sabiedriskās kārtības nodaļas darbinieki. Taču publiskajā apspriešanā novadā secināts, ka sabiedrībai ir svarīgi, lai sabiedriskā kārtība pašvaldības administratīvajā teritorijā tiktu nodrošināta pēc iespējas efektīvāk.

Pašvaldībā apgalvoja, ka pārmaiņas un uzlabojumus nav iespējams ieviest ar līdzšinējiem resursiem, tāpēc pašlaik kā vislabāko risinājumu pašvaldība redz iespēju šo uzdevumu deleģēt Reģionālajai pašvaldības policijai.

Jau vēstīts, ka lielākā daļa novadā notikušās sabiedriskās apspriedes respondentu uzskata, ka ir jānodrošina sabiedriskās kārtības sargu pieejamība 24 stundas diennaktī, kā arī videonovērošana. Tāpat kā veicamie uzlabojumi minēti diennakts dežūrtālruņa ieviešanu un patrulēšanu visā novada teritorijā. Pie nepieciešamajiem uzlabojumiem minēta arī darbinieku skaita palielināšana, preventīvās patruļas.

Pie galvenajām problēmām aptaujā minēts Valsts policijas klātesamības trūkums, pusaudžu smēķēšana, smēķēšanas ierobežojumu neievērošana, alkohola lietošana sabiedriskās vietās, zādzības, vandalisms, satiksmes noteikumu un suņu turēšanas noteikumu prasību neievērošana. Tāpat iedzīvotāji aptaujā pauduši, ka Sabiedriskās kārtības nodaļas darbinieki veic darbus, kas saistīti ar teritorijas uzkopšanu, nevis sabiedriskās kartības uzturēšanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)