Banner 980x90

Iedzīvotāji sašutuši, ka vienīgajā Iecavas novada vēlēšanu iecirknī balsi nevar nodot glabāšanā

Rīga, 4.okt., LETA. Šodien un vakar, kad 13.Saeimas vēlēšanās savu balsi varēja nodot glabāšanā 58 vēlēšanu iecirkņos visā Latvijā, iedzīvotāji to vēlējušies izdarīt arī vienīgajā iecirknī Iecavas novadā, tomēr šajā iecirknī balsi nodot glabāšanā nav iespējams, aģentūra LETA uzzināja novada pašvaldībā.

Vēlēšanu iecirknis izvietots Iecavas kultūras namā, un vairāki apmeklētāji šajās dienās kultūras namā bija ieradušies ar vēlmi atstāt savu balsi glabāšanā. Uzzinot, ka Iecavā tas nav iespējams, vēlētāji izteikuši pretenzijas un vēlēšanu kārtību saukuši par ierobežojošu.

Pašvaldībā atgādināja, ka vēlēšanu iecirkņi, kuros var nodot balsi glabāšanai, ir izveidoti tajās pašvaldībās, kur ir vismaz 7500 balsstiesīgo. Iecavā šis pakalpojums nav pieejams, jo Iecavas novadā ir reģistrēti 6228 vēlētāji. Iecavai tuvākie iecirkņi, kur var nodot savu balsi glabāšanā, atrodas Bauskas kultūras centrā, Jelgavas kultūras namā un Ķekavas kultūras namā. Rīgā šim mērķim ir pieejami 20 iecirkņi.

Iecavas novada vēlēšanu komisijas darbinieki kopš 1.oktobra katru dienu dažas stundas iecirknī gaida apmeklētājus, lai informētu par vēlēšanu norisi un pieņemtu iesniegumus par balsošanu vēlētāju atrašanās vietā.

LETA jau vēstīja, ka no 3.oktobra daudzi iedzīvotāji izmantoja iespēju nodot balsi glabāšanā kādā no 58 vēlēšanu iecirkņiem visā Latvijā, taču daļa vēlētāju bija apjukusi, meklējot iecirkni, kur to var izdarīt.

Kāds vīrietis, kurš vēlējies nodot savu balsi galvaspilsētā, stāstīja, ka, apmeklējot vairākus iecirkņus, viņam paziņots, ka tajos patlaban nobalsot nevar. Tāpat viņš informēja, ka, piemēram, iecirknī Dzirciema ielā 28 izveidojusies liela rinda, kas dara bažīgu par to, vai visi, kas atnākuši, varēs nodot savu balsi glabāšanā.

Arī Siguldas novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Tatjana Krūmiņa aģentūrai LETA vakar atzina, ka bijuši gadījumi, kad iedzīvotāji vēlējušies balsis glabāšanā nodot neatbilstošā iecirknī, neskaitoties uz to, ka informācija par balsošanas kārtību publiskota gan pašvaldības mājaslapā, gan oficiālajā izdevumā. Krūmiņa uzskata, ka iedzīvotājiem atmiņā ir pagājušā gada pašvaldību vēlēšanās, kad bija iespējams nobalsot jebkurā pašvaldības teritorijā izveidotajā vēlēšanu iecirknī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)