Banner 980x90

Latvijā notiks Ziemeļeiropas meteoroloģijas dienestu direktoru sanāksme

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Mežotnes pilī 25.augustā un 26.augustā norisināsies Ziemeļeiropas meteoroloģijas dienestu direktoru un NORDMET (Baltijas un Ziemeļvalstu meteoroloģisko dienestu apvienības) padomes gadskārtējā sanāksme, aģentūru LETA informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Šīs sanāksmes galvenais jautājums ir ciešākas sadarbības veidošana, lai kopīgi īstenotu meteoroloģijas dienestu misiju - iedzīvotāju un īpašuma aizsardzība, savlaicīgi nodrošinot ar informāciju tās iedzīvotāju darbības sfēras, kas ir tieši atkarīgas no laika un klimatiskajiem apstākļiem.

Uz sanāksmi ieradīsies astoņu valstu meteoroloģijas dienestu direktori un augsta līmeņa amatpersonas no Islandes, Dānijas, Norvēģijas, Zviedrijas, Igaunijas, Lietuvas, Latvijas un Somijas. Sanāksmi atklās un Ziemeļeiropas meteoroloģijas dienestu direktoru sēdi vadīs Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra valdes locekle Daiga Falkane.

Plānots, ka sanāksmē tiks parakstīts arī saprašanās memorands, kas būs oficiāls pamats sadarbībai starp Ziemeļvalstu un Baltijas valstu meteoroloģijas dienestiem.

Līdztekus turpmākās sadarbības apspriešanai sanāksmē uzmanība tiks pievērsta arī kopēja viedokļa paušanai pasaules un Eiropas līmeņa organizācijās meteoroloģijas jomā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)