Banner 980x90

Mazajā Mežotnes pilī izskanēs īpašs Jaņa Rozentāla 150 gadu jubilejai veltīts koncertiestudējums

Piektdien, 11.martā, plkst.19.00 Mazajā Mežotnes pilī ar īpašu koncertiestudējumu, kurā piedalīsies soliste Evija Martinsone un pianiste Agnese Egliņa, tiks svinēta latviešu mākslinieka Jaņa Rozentāla 150.gadskārta, aģentūru LETA informēja projekta pārstāve Una Griškeviča.

Speciāli šim koncertiestudējumam radīta dziedātājas Martinsones un pianistes Egliņas soloprogramma ar Emīla Dārziņa, Pētera Barisona, Marģera Zariņa, Roberta Šūmaņa un Edvarda Grīga solodziesmām.

Martinsone pati programmai izvēlējusies gan skaņdarbus, kas skanēja Rozentāla dzīves laikā, gan dziesmas, kuras savulaik izpildīja gleznotāja dzīvesbiedre - somu operdīva Ellija Forseli.

Pētera Vaska fonda dibinātāja un Mazās Mežotnes pils īpašniece Regīna Deičmane skaidroja, ka, domājot, kā svinēt Rozentāla jubileju, viņa pamanījusi dziedātāju Martinsoni, kura gan visās sajūtās, gan vizuāli ir līdzīga Forseli. Tādēļ šim projektam izvēlēta tieši Martinsone, jo Deičmane vēlējusies, lai šis koncertiestudējums izteiktu laiku, kurā dzīvoja un savas gleznas radīja Rozentāls.

Mazajā Mežotnes pilī darbosies arī improvizēta Mākslinieka darbnīca, kurā Rozentāla tēlā iejutīsies gleznotājs un profesors Roberts Muzis, kurš gleznos Martinsones jeb savas kundzes Forseli portretu. Tāpat programmu papildinās sarunas, kā arī režisora un operatora Gunta Lēmaņa veidotās audiovizuālās gleznas, kas tapušas, iedvesmojoties no Rozentāla darbiem, kuros redzama mākslinieka dzīvesbiedre.

Piedalīties pasākumā aicināti gan mākslinieki, kas pēdējo desmit gadu laikā viesojušies Mazajā Mežotnes pilī notiekošajos plenēros, gan mūziķi, gan komponisti, kuri rakstījuši jaundarbus Mazās Mežotnes pils koncertiem. Koncerta rīkotāji arī cer, ka šo projektu būs iespēja parādīt vēl kādā Rozentāla jubilejai veltītā pasākumā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)