Banner 980x90

Ornitoloģijas biedrība aicinās trīs dienas ziņot par putniem dārzos

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Latvijas Ornitoloģijas biedrība (LOB) pirmo reizi izsludinās akciju "Ziņo par putniem dārzā", kas noritēs no 27.janvāra līdz 29.janvārim, aģentūru LETA informēja biedrības sabiedrisko attiecību koordinators Agnis Bušs.

Akcijas mērķis ir saskaitīt putnus dārzā vai pie putnu barotavas, par kuriem jāziņo portālā "Dabasdati.lv". Akcija notiks visās Baltijas valstīs vienlaikus pēc vienotas metodikas, tāpat putnus dārzos skaitīs arī citās Eiropas valstīs.

Bušs norādīja, ka ideja par akciju "Ziņo par putniem dārzā" aizgūta no Lielbritānijas, kur putnus dārzos ziemā skaita kopš 1979.gada. Šogad Lielbritānijā putnu skaitīs no 28. līdz 30.janvārim. Līdzīgi putnus skaitīs arī citās Eiropas valstīs, tostarp visās Baltijas valstīs. Tādējādi rezultātus varēs salīdzināt arī starp dažādām valstīm.

Lai piedalītos akcijā "Ziņo par putniem dārzā", jāizvēlas vieta dārzā, parkā vai kapsētā ar labu skatu - vislabāk putnu barotavas vai putnu barošanās vietas tuvumā, bet putnus var vērot arī no iekštelpām pa logu. Vienā no trīs dienām jāizvēlas viena stunda, kuras laikā jāpieraksta katras novērotās putnu sugas lielākais skaits, kurus vienlaikus redz vienā vietā. Par novērotajiem putniem un to skaitu jāziņo portālā "Dabasdati.lv".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)