Banner 980x90

Pētersone: neskaidrības ap Koļegovas deklarāciju nepalīdzēs uzspodrināt VID tēlu

Ināra Pētersone/ Foto: Evija Trifanova/ LETA
Ināra Pētersone/ Foto: Evija Trifanova/ LETA
Neskaidrības ap pašreizējās Valsts vides dienesta (VVD) vadītājas Ingas Koļegovas , kas oficiāli izvirzīta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores amatam, deklarāciju nepalīdzēs uzspodrināt VID tēlu, ceturtdienas, 4.augusta, rītā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" teica bijusī VID vadītāja Ināra Pētersone.

Viņa norādīja, ja būtu Koļegovas vietā, tad pirms piekrist kandidēt uz VID vadītāja amatu, sakārtotu visas lietas, kas saistītas ar nepilnībām deklarācijā. Pētersone nekomentēja Koļegovas deklarācijā norādītos faktus un atzina, ka neesot pat ar to iepazinusies.

Tāpat Pētersone norādīja, ka Koļegovai būtu bijis jāsakārto jautājums par viņai piederošajām kapitāldaļām uzņēmumā  "Pallogs".  "Šis viss fons nepalīdzēs VID tēla spodrināšanā," teica bijusī VID vadītāja.

Jau vēstīts, ka finanšu ministre Dana Reizniece–Ozola oficiāli izvirzīs  Koļegovu VID ģenerāldirektores amatam. Valdība par to lems nākamnedēļ, 9.augustā.

"Firmas" dati liecina, ka Koļegova ir 50% kapitāldaļu īpašniece uzņēmumā "Pallogs" un dividendēs no uzņēmuma viņa pērn saņēmusi 320 000 eiro. Kā skaidro pati Koļegova, viņa šīs dividendes pērn dāvinājusi savam brālim. Tāpat Koļegova pērn izsniegusi aizdevumus 220 914 eiro apmērā.

Medijos Koļegova skaidrojusi, ka ir tikai formāla "Pallogs" līdzīpašniece, bet labuma guvējs ir viņas brālis. Arī dāvinājumi esot izsniegti brāļa ģimenei. Tiesa, uzņēmuma gada pārskatos nav atrodama norāde, ka uzņēmuma līdzīpašniece tam būtu aizdevumā izsniegusi iespaidīgas summas, kas rada aizdomas par šo līdzekļu izmantošanu "aplokšņu algu" maksāšanai, norāda mediji.

"Pallogs" īpašnieki līdzīgās daļas ir Koļegova un Elmārs Švirksts. Koļegovai puse uzņēmuma pieder kopš 2005.gada, kad viņa 50% uzņēmuma daļu pārņēma no sava brāļa.

"Pallogs" pērn strādāja ar 11 692 986 eiro apgrozījumu un 985 135 eiro peļņu.

Iepriekšējā VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone jūnija beigās atstāja amatu. Uz VID ģenerāldirektora amatu tika izsludināts konkurss, kas noslēdzās bez rezultātiem. No četriem amata pretendentiem, kas tika virzīti konkursa otrajai kārtai, neviens netika atzīts par piemērotu, tāpēc tika nolemts VID jauno vadītāju meklēt valsts pārvaldē bez konkursa. Līdz šim uzrunātas vairākas amatpersonas, tostarp Koļegova, Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš un Patērētāju tiesību aizsardzības centra vadītāja Baiba Vītoliņa, taču pēdējie divi atteicās pretendēt uz attiecīgo amatu.

Koļegova  līdz šim tikusies ar valdības sociālajiem partneriem un uzņēmēju organizācijām, kuras gan nav paudušas skaidru atbalstu VVD vadītājas kandidatūrai uz VID ģenerāldirektora amatu.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)