Banner 980x90

Pie Mežotnes pilskalna par 16 057 eiro izbūvēts gājēju celiņš un stāvlaukums

Jelgava, 12.okt., LETA. Pie Mežotnes pilskalna izbūvēts gājēju celiņš un stāvlaukums automašīnām, kas izmaksāja 16 057 eiro, aģentūra LETA uzzināja Rundāles novada pašvaldībā.

Celiņš pie Mežotnes pilskalna izveidots no autoceļa "Mežotnes stacija-Saulītes-Senči" gar Zemgaļu ostu, tāpat izcirsti krūmi, sakārtota teritorija, izbūvēta jauna caurteka, kura nodrošinās virszemes ūdeņu novadīšanu, lai izslēgtu izskalojumus. Pie gājēju tilta pār Lielupi ir izveidots stiprināts laukums, kur novietot automašīnas.

Projekta "Antropogenās slodzes mazināšana Lielupes krastā" mērķis ir uzlabot piekļuvi publiskajiem ūdeņiem. Tas īstenots sadarbībā ar Latvijas vides aizsardzības fondu (LVAF). Būvdarbu kopējās izmaksas ir 16 057 eiro, un 11 240 ir LVAF finansējums.

Darbus objektā veica SIA "Kvintets M".

Iepriekš pašvaldība ziņoja, ka katru gadu, sākoties tūrisma sezonai, projekta īstenošanas vietā pāri Lielupei tiek izbūvēts gājēju tilts, lai abos krastos esošos apskates objektus - Mežotnes pilskalnu, Mazmežotnes muižu, Mežotnes pili un parku - iedzīvotāji un tūristi varētu apmeklēt un aplūkot bez liekiem pārbraucieniem. Pašvaldības autoceļa "Mežotnes stacija-Saulītes-Senči" malā, Lielupes krastā, kur tiek uzstādīts gājēju tilts, transportlīdzekļi tiek novietoti upes krastā zālājā. Zālājs tika izbraukāts, veidojot grambas un nelīdzenumus, bojājot krasta teritoriju.

Tāpat projekta īstenošana bija nepieciešama, jo posmā no pašvaldības autoceļa "Mežotnes stacija-Saulītes-Senči" gar Lielupes malu, virzienā gar Zemgaļu ostu un Mežotnes pilskalnu, ir iecienīta pastaigu taka, kas slapjā laikā tiek izmīdīta, tāpat arī blakus esošā teritorija tiek izstaigāta un bojāta, skaidroja pašvaldībā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)