Banner 980x90

"Balticovo" notekūdeņu attīrīšanas iekārtas iziet no ierindas

Ilustratīvs foto/ Foto: Lita Krone/ LETA
Ilustratīvs foto/ Foto: Lita Krone/ LETA

Pirmdien, 11.aprīlī, no ierindas izgājušas putnkopības uzņēmuma AS "Balticovo" ražošanas notekūdeņu attīrīšanas iekārtas, pilsētas informācijas portālu Bauska24.lv informēja Valsts vides dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Jūlija Ņikitina.

Gājušas bojā notekūdeņus attīrošās baktērijas – to pēkšņās bojāejas iemesli tiek skaidroti. Uzņēmuma darbinieki šobrīd veic neatliekamos pasākumus avārijas ietekmes mazināšanai uz apkārtējo vidi. Par notikušo informēta arī Valsts vides dienesta (VVD) Jelgavas reģionālā vides pārvalde (Jelgavas RVP), kas uzrauga uzņēmuma darbības, kā arī apseko Verģupi un Iecavas upi.

Pēc AS "Balticovo" sniegtās informācijas, uzņēmums līdz minimumam samazinājis ražošanas procesus, līdz ar to arī saražoto notekūdeņu daudzumu. Iespēju robežās darbu uzsākušas rezerves vecās attīrīšanas iekārtas. Jelgavas RVP uzdevusi uzņēmumam veikt nepārtrauktu Iecavas upes pietekas (Verģupes) ūdens monitoringu. 

Uzņēmums informējis vides pārvaldi, ka šobrīd veic notekūdeņu attīrīšanas sistēmas attīrīšanas darbus – tiek izvāktas bojā gājušās dūņas. Līdz nedēļas beigām attīrīšanas baseinā plānots ievietot jaunas dūņas un uzsākt to ieaudzēšanu.

VVD situāciju uzņēmumā vērtē kā ļoti nopietnu apdraudējumu – ik dienu AS "Balticovo" vidē novada aptuveni 500m3 notekūdeņu. Tiek skaidroti notekūdeņu attīrīšanas sistēmas baktēriju pēkšņās bojāejas cēloņi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)