Banner 980x90

"Balticovo" un "Forevers" iekļauti Londonas biržas gadagrāmatā par ātrāk augošajiem uzņēmumiem Eiropā

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Londonas fondu biržas Briselē prezentētajā izdevumā "1000 uzņēmumi, kuri iedvesmo Eiropu" kā divi no 1000 uzņēmumiem, no kura iedvesmoties visai Eiropai, ir ierindota arī AS "Balticovo" un SIA "Forevers", aģentūru LETA informēja "Balticovo" pārstāvji.

Gadagrāmatu veidojusi Londonas fondu birža, apkopojot informāciju par veiksmīgākajiem un ātrāk augošajiem mazā un vidējā lieluma Eiropas uzņēmumiem. Šai kategorijai biržas skatījumā atbilst uzņēmumi, kuru ieņēmumi ir no 20 līdz 300 miljoniem eiro gadā.

No Baltijas valstīm izdevumā ir iekļauti tikai trīs ar pārtikas ražošanu saistīti uzņēmumi. Līdzās "Balticovo" un "Forevers" - arī Lietuvas zivju pārstrādes uzņēmums "Viciunai group".

Londonas fondu biržas vadītājs Haviers Rolets, prezentējot gadagrāmatu, atzinis, ka tā pirmo reizi Eiropā identificē aizraujošākos un dinamiskākos mazā un vidējā lieluma uzņēmumus, kas ir Eiropas ekonomikas virzītājspēks.

"Mazā un vidējā lieluma uzņēmumi eirozonā ir atbildīgi par divām trešdaļām darbvietu un veido 60% no biznesa ekonomikas vērtības. Gadagrāmatā apkopoto uzņēmumu apgrozījums gada laikā kopumā ir pieaudzis par 71%, bet darbvietu skaits audzis par 66%. Mazajiem un vidējiem uzņēmumiem izdodas radīt inovācijas un attīstīties, piedāvājot jaunus pakalpojumus vai mainot esošos biznesa modeļus," norādīja biržas vadītājs.

Gadagrāmatā arī ir apskatīti jautājumi plašākas ekonomikas kontekstā, fokusējoties uz iespējām un problēmām, ar kurām saskaras Eiropas uzņēmumi.

Kā ziņots, "Balticovo" apgrozījums 2014.gadā bijis 42,79 miljoni eiro, bet peļņa - 2,15 miljoni eiro. Savukārt "Forevera" apgrozījums 2014.gadā bija 27,7 miljoni eiro, bet peļņa - 1,82 miljoni eiro. Pagājušā gada finanšu datus abi uzņēmumi vēl nav publiskojuši.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)