Banner 980x90

"Bauskas siltums" atklāj šķeldas katlu un rekonstruēto katlumāju

Foto: bauska.lv
Foto: bauska.lv
Pagājušā gada izskaņā noslēdzās līdz šim vērienīgais SIA "Bauskas siltums" īstenotais infrastruktūras uzlabošanas projekts "Siltumapgādes efektivitātes paaugstināšana Bauskā", kura rezultātā katlumājā tika uzstādīts 5 MW šķeldas katls ar 1 MW dūmgāzu kondensatoru, kā arī izbūvēta šķeldas pieņemšanas infrastruktūra, pilsētas ifnormāciajs portālu Bauska24.lv informēja Bauskas novada pašvaldībā.

Projekta mērķis bija veikt siltumapgādes sistēmas modernizāciju, samazinot ietekmi uz apkārtējo vidi un nodrošinot iedzīvotājiem kvalitatīvus siltumapgādes pakalpojumus.

Projekta kopējais finansējums bija 3 139 038,87 eiro. No kuriem Kohēzijas fonda finansējums 1 297 123, 50 eiro, SIA "Bauskas siltums" līdzfinansējums 1 841 975,37 eiro. Lai projekts saņemtu struktūrfondu atbalstu gandrīz 1,3 milj. eiro apmērā, būvniecības un tehnoloģisko iekārtu uzstādīšanas darbi bija jāpabeidz un noslēguma dokumentācija jāiesniedz Latvijas investīciju un attīstības aģentūrā (LIAA) līdz 2015. gada 31. decembrim. Minētie darbi tika pabeigti 2015.gada 30.decembrī un nepieciešamā dokumentācija iesniegta, tādejādi pretendējot uz fondu atbalstu.

2016.gada sākumā turpinājās darbi pie būvuzraugu fiksēto defektu novēršanas, un lielāko darbu apjomu veidoja katla palīgmehānismu, katla automātikas, katla darbības režīmu ieregulēšana bez šķeldas padeves. Veiktas katlu iekārtas drošības pārbaudes, saņemtas nepieciešamās atļaujas katla darbināšanai. No iekārtu ražotāja KOHLBACH (rūpnīca Austrijā) Bauskā ieradās 2 rūpnīcas pārstāvji, kuri uzsāka katla pakāpenisku iedarbināšanu mazas slodzes režīmā, ražojot siltumenerģiju no šķeldas. Februāra beigās katlumājā ieradās LIAA kontroles grupas darbinieki un veica  projekta tehnisko un dokumentācijas pārbaudi, konstatējot nebūtiskas novirzes, kuras ir novērstas. Martā bija jāpabeidz jauno iekārtu nodošana ekspluatācijā Būvniecības valsts kontroles birojam (BVKB) un dokuments jāiesniedz LIAA. Līdz ar apliecinājuma saņemšanu, varēja uzsākt pilnvērtīgu šķeldas katla iekārtu darbināšanu. Taču katla ekspluatācijas un tehnoloģiskās īpatnības apkalpojošajam personālam jāapgūst šovasar un gaidāmajā apkures sezonā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)