Banner 980x90

Riepu apzīmējumi. Kā tie var palīdzēt atrast piemērotākās riepas

Vasaras riepu izvēle šoferiem šķiet vienkāršs jautājums. Atkarībā no šofera, dažiem var šķist, ka vasaras sezonā jebkuru riepu lietošana ir pieļaujama vai vismaz akceptējama, ja braucējs ir drošs par spēju novaldīt savu auto dažādās situācijās. Protams, daļa taisnības šajā apgalvojumā ir, taču būtiski atcerēties, ka gan ziemas, tā arī vasaras riepu kvalitāte ir noteicošais faktors tajā, kā automašīna turēsies uz ceļa. 

MMK Riepu serviss ir viens no lielākajiem riepu izplatītājiem Latvijā, kurš, neraugoties uz lielo apjomu, individuāli pieiet katra klienta vajadzībām. Šajā rakstā servisa speciālisti vēlas iepazīstināt lasītājus ar riepu apzīmējumiem un to, kā atpazīt, vai konkrētā riepa derēs jūsu auto. 

Pamata apzīmējumu formāts ir platums / augstuma koeficients / rādiuss. Šie rādītāji ir noteicošie, kas parāda, vai riepa konkrētam diskam vispār derēs. Ja atrodat uz savas riepas šos rādītājus, atrast analogas jaunas riepas ir vienkārši. Problēma rodas brīdī, kad lietotājam ir aizdomas, ka esošās riepas neder. 

Šādā brīdī vislabāk konsultēties ar profesionāla riepu servisa speciālistiem, jo nereti draugu un kolēģu ieteikumi nebūs pilnvērtīgi. Kamēr riepas rādiuss ir saistīts ar diska lielumu, platums un augstums nereti ir piemērojams automašīnas lietotāja braukšanas paradumiem un mērķiem, automašīnas tehniskajiem rādītājiem un vizuālajai saderībai.  

MMK servisā riepu izvēle sākas no rādiusa R13 līdz pat R22. Atrodamas riepas ar platumu un augstuma koeficientu, sākot no 175/40 līdz pat 315/70, atkarībā no tā, kādas izmēru proporcijas atļauj konkrētās riepas rādiuss. Izvēle ir patiešām plaša. Katrai automašīnai un katrai šofera vēlmei MMK riepu servisa speciālisti spēs piemeklēt vairākus variantus. 

Pavasaris ir īstais laiks, lai MMK riepu servisos pieteiktu ne tikai ziemas riepu maiņu uz jaunām, piemērotām vasaras riepām, bet arī iepirktu kvalitatīvas riepas nākamajai sezonai ziemas riepu izpārdošanā. MMK Riepu servisus atradīsiet Rīgā, Mūkusalas ielā 72d, Biķernieku ielā 121k, un Madonā, Saules ielā 67. Visi pirkumi un piegāde var notikt attālināti. Vairāk informācijas – MMKServiss.lv.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)