Banner 980x90

Sējas svētkos Ausekļu dzirnavās varēs iepazīt koka amatniecību

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Vecumnieku novada Bārbeles pagasta Ausekļu dzirnavu muzejs 14.maijā aicina tuvākus un tālākus ciemiņus uz kopā sanākšanu pavasara darbos. Šogad Sējas svētkos galvenā uzmanība tiks pievērsta koka amatniecībai lauku sētā, aģentūru LETA informēja dzirnavu saimnieks Mārtiņš Mediņš.

Viņš stāstīja, ka lauku sētā ir atgriezies 1945.gadā nacionalizētais tvaika dampis "Ruston Garett", kas ražots Anglijā 1912.gadā. Šajos svētkos tvaika dampja spēks tiks izmantots seno laiku gatera darbināšanā.

Izmantojot muzeja eksponātus, svētku apmeklētājiem būs iespēja vērot pavasara darbu norisi lauku sētā, būs arī amatnieki ar saviem darbiem.

14.maijā visas dienas garumā varēs aplūkot muzeja mucas un senos mucenieku instrumentus, vērot mucu tapšanas procesu, arī pašiem piedalīties mucu izgatavošanā.

Svētkos piedalīsies arī Kokneses novada Bebru pagasta "Aizezera muzikanti", Ilūkstes novada Dvietes pagasta deju kolektīvs, Vecumnieku novada deju kolektīvs "Ozols" un Albīns Baļčūns ar draugiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)