Banner 980x90

VARAM nav saņēmusi lūgumu izvērtēt Iecavas novada domes priekšsēdētāja atbilstību amatam

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
 Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) vēl nav saņēmusi lūgumu izvērtēt Iecavas novada domes priekšsēdētāja Jāņa Pelša atbilstību amatam.

VARAM Sabiedrisko attiecību nodaļā aģentūru LETA informēja, ka šāds Latvijas Žurnālistu asociācijas (LŽA) lūgums vēl nav saņemts. Ja šāds iesniegums tiks saņemts, VARAM atbilstoši savai kompetencei un likumdošanā noteiktajā kārtībā to izvērtēs.

LETA jau ziņoja, ka LŽA lūgusi vides aizsardzības un reģionālās s attīstības ministru Kasparu Gerhardu (VL-TB/LNNK) vērtēt novada domes priekšsēdētāja Jāņa Pelša atbilstību amatam, jo uzskata, ka Iecavas novada domes vadība, vēršoties policijā pret laikrakstu "Bauskas Dzīve" demonstrē "fundamentālus demokrātijas un sabiedrības pamattiesību zināšanu trūkumus".

LŽA atbalsta "Bauskas Dzīves" centienus vērsties ar prasību administratīvajā tiesā, lūdzot izbeigt Iecavas domes rīcību, izdodot pašvaldības laikrakstu "Iecavas Ziņas", kas, pretēji likumam, informējot ne tikai par saistošajiem noteikumiem vai sabiedriskajām apspriešanām, bet publicē žurnālistiku atgādinošus materiālus.

"Laikraksts "Bauskas Dzīve" uzskata, ka tā nav pašvaldības funkcija, un vēlas taisnību panākt tiesā. Laikrakstu atbalsta LŽA," norādīts paziņojumā. "Redzot, cik neproduktīvi notiek risinājuma meklējumi šim nolūkam izveidotajā Kultūras ministrijas darba grupā, LŽA uzskata tiesu par ātrāko līdzekli situācijas noregulējumam."

Taču pēc "Bauskas Dzīves" aprēķina par to, cik lielus zaudējumus ir radījusi pašvaldības nelikumīgā rīcība, Pelsis paziņojis par vēršanos Valsts policijā, lūdzot vērtēt, vai "Bauskas Dzīves" iesniegums pašvaldībai kvalificējams kā izspiešana, ko LŽA uzskata par nepieļaujamu rīcību, mēģinot iebiedēt vietējo laikrakstu un nelietderīgi tērējot gan pašvaldības, gan Valsts policijas resursus.

Kā ziņots, Iecavas novada domes priekšsēdētājs Jānis Pelsis (VL-TB/LNNK, ZZS), reaģējot uz laikraksta "Bauskas Dzīve" galvenās redaktores Anitas Rozentāles paziņojumu par to, ka medijs nolēmis sūdzēt tiesā Iecavas novada domi, kas izdod laikrakstu "Iecavas Ziņas", jo tā šādā veidā kropļo mediju un reklāmas tirgu, 17.martā izplatīja atklātu vēstuli, kurā informē, ka ir vērsies policijā, lai izvērtētu, vai "Bauskas Dzīves" rīcībā nav manāmas izspiešanas pazīmes, kā arī vaino vietējos medijus tendenciozitātē.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)