Banner 980x90

Kuldīgas novads veicina jauno medicīnas speciālistu piesaisti

Lai piesaistītu jaunos speciālistus, Kuldīgas novada pašvaldība arī šogad izsludina pieteikšanos uz pašvaldības stipendiju. Medicīnas jomā studējošajiem un rezidentiem noteikts plašs atbalstāmo specialitāšu loks.

Uz pašvaldības stipendiju var pretendēt pilna laika augstākās izglītības studiju programmas pēdējā kursa students, kurš studē Latvijas valsts akreditētā izglītības iestādē, apgūstot akreditētu izglītības programmu. Uz stipendiju tiesīgs pretendēt arī rezidents, kurš iegūst izglītību saskaņā ar akreditētām rezidentūras izglītības programmām medicīnā, kādā no pašvaldības noteiktajām atbalstāmajām specialitātēm un ir noslēdzis līgumu ar Kuldīgas slimnīcu.

Medicīnas jomā 2021. gadā ir noteiktas šādas atbalstāmās specialitātes:

  • ārsti - internists; gastroenterologs un/vai endoskopists; pediatrs/neonatologs; ķirurgs; traumatologs; ginekologs-dzemdību speciālists; kardiologs; anesteziologs-reanimatologs; fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārsts; otorinolaringologs;
  • medicīnas māsas - visas specialitātēs.

Kuldīgas slimnīcas valdes priekšsēdētājs Agris Rozenfelds atzīmē, ka: “Jauno mediķu piesaistīšana Kuldīgas slimnīcai ir svarīgs stratēģiskais mērķis. Tā sasniegšanai, slimnīca nodrošina gan prakšu vietas studentiem, gan rezidentūru, gan ir pretimnākoša jaunajiem ārstiem, kuri pēc studiju beigšanas ir ieguvuši ārsta grādu, bet pašreiz nav iespējas studēt rezidentūrā. Kuldīgas slimnīcai ir kvalificēti pieredzējuši speciālisti, kas jaunajiem var sniegt praktiskās zināšanas un sagatavot ārsta darbam. Pašvaldības stipendija ir papildu materiālais stimuls, kas dod cerības turpināt sadarbību ar jauno speciālistu vēl vismaz trīs gadus pēc augstskolas vai rezidentūras beigšanas. Savukārt, jaunajiem speciālistiem tiek dota iespēja ievirzīt savu ārsta vai māsas karjeru, sniedzot veselības aprūpes pakalpojumus Kurzemes reģiona iedzīvotājiem.”

Pilna laika augstākās izglītības programmās studējošie Kuldīgas novada pašvaldības stipendiju mēnesī saņems 50% apmērā no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas, savukārt rezidentūrā studējošie – 100% no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas.

Pretendents nevar saņemt pašvaldības stipendiju, ja viņš jau saņem Kuldīgas novada pašvaldības finansējumu studiju maksas segšanai, taču pašvaldības stipendiju var saņemt, ja pretendents jau saņem valsts piešķirto stipendiju. Stipendiju pretendentam piešķirs uz visu atlikušo studiju laiku.

Par stipendijas piešķiršanu pretendents slēgs trīspusēju līgumu ar Kuldīgas novada pašvaldību un SIA "Kuldīgas slimnīca", paredzot nostrādāt iestādē vismaz trīs gadus pēc studiju pabeigšanas. 2020. gadā šādu līgumu par stipendijas piešķiršanu parakstīja topošā ginekoloģe, Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes dzemdniecības un ginekoloģijas rezidente Linda Freiberga.

Pieteikums Kuldīgas novada pašvaldības stipendijai līdz šī gada 19. oktobrim iesniedzams personīgi Kuldīgas novada pašvaldības Apmeklētāju pieņemšanas centrā (Baznīcas ielā 1, Kuldīgā) vai elektroniska dokumenta veidā, parakstīts ar drošu elektronisko parakstu un nosūtīts uz e-pasta adresi dome@kuldiga.lv

Stipendiju piešķiršanas nosacījumi un kārtība noteikta pašvaldības izdotajos saistošajos noteikumos Nr. 2020/8 “Par Kuldīgas novada pašvaldības stipendiju piešķiršanas kārtību” https://kuldiga.lv/.../Saistosi.../1_SN_stipendijas_2020.pdf

Kuldīgas slimnīca aicina izmantot iespēju pretendēt uz stipendiju un veidot profesionālo karjeru Kuldīgas slimnīcā!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)