Lielopu gaļas steiks gardēžiem

Manzo
Manzo

Lielopa gaļa iegūst arvien lielāku popularitāti gan restorānu ēdienkartēs, gan mājas maltītēs. Lielopa gaļa ir nesalīdzināmi tīraka, liesāka un vērtīgāka par Latvijā ierasto un tradicionālo cūkgaļu, kas tiek audzēta ātri un rūpnieciski lielos apjomos.

Katra sevi cienoša restorāna ēdienkartē ir arī lielopa gaļas steiks un tā cena parasti pārsniedz lielāko citu piedāvāto ēdienu cenas, tomēr steiks vienā ēstuvē var ļoti būtiski atšķirties no steika citā ēstuvē. Kā izvēlēties īsto vietu, kur nobaidīt patiešām ekskluzīvu steiku?

Vislabākās atsauksmes iet no mutes mutē un īstam gardēdim gribētos būt pāliecinātam, ka gardā un sulīgā gaļas šķēle uz šķīvja ir pats labākais, ko var dabūt Latvijā. Tādēļ ir svarīga gan gaļas izcelsme un kvalitāte, gan nogatavināšanas process, gan prasme sagatavot gaļu ēšanai ar meistarīgi izvēlētām piedevām.  

Ar ko atšķiras MANZO gaļas veikals gardēžiem?

MANZO GASTRO BUTCHER SHOP jab MANZO gaļas vaikala gardēžiem īpašnieks Sergejs Kotekins par gaļas ēšanu saka: “Labāk mazāk un reti, bet labu”. Un ir pārliecināts, ka tik labu lielopa gaļu kā Latvijā, nevar atrast gandrīz visā pasaulē. No tradicionālajām steika patērētāju valstīm tālu vestajai gaļai bieži vien galvenā pievienotā vērtība ir mārketinga izmaksas un transporta izdevumi. Tomēr svarīga ir arī gaļas nogatavināšana, kas pasaulē jau sasniegusi zinātnes nozares līmeni. Šo amatu mūsu valstī reti kāds pārzina, un tieši tādēļ Latvijā ir tik maz restorānu, kur var nobaudīt patiešām kvalitatīvu, labi nogatavinātu un īstu steiku. MANZO ir viena no nedaudzajām vietām, kur gaļas meistari zina savu arodu.

 


Pirmais MANZO veikals gardēžiem savas durvis vēra 2013.gada Ziemassvētkos, pēc īpašnieka ilggadīga darba un vērtīgas pieredzes gūšanas ārzemēs. Kopš tā laika iepazīts un iemīlēts vietējais gardēdis un viņa gaume, tādēļ uzņēmums spēj piedāvāt precīzi notēmētu produkciju. Galvenā uzņēmuma misija ir iemācīt savus klientus baudīt un novērtēt ekskluzīvu vietējo liellopa gaļu, kas sagatavota, ievērojot labākās pasaules tradīcijas.

Īpaši nogatavināts steiks

Liellopu gaļas nogatavināšanas galvenais mērķis ir sadalīt muskuļu šķiedras un uzlabot gaļas dabisko garšu.  Nogatavināšanas laikā notiek bioķīmiskas reakcijas un fermentēšanās, kurā samazinās gaļas mitrums, un tiek iznīcināti tikko kautas gaļas fermenti. Gatavināšanu veicina īpaši sēnīšu paveidi, kas padara to sulīgu un aromātisku. Pirms ēdiena gatavošanas sēnīšu slānis kopā ar garozu tiek atdalīts.

Sausā gatavināšana prasa ievērojamus izdevumus, jo liellopu gaļa jāuzglabā tuvu sasalšanas temperatūrai ilgāku laiku.  Turklāt nogatavināt var tikai īpaši atlasītu gaļu, jo tai jābūt ar lielu, vienmērīgi sadalītu tauku saturu. Tāpēc nogatavinātu liellopu gaļu reti var iegādāties ārpus steiku restorāniem un ekskluzīviem augstvērtīgas gaļas veikaliem. Sausās nogatavināšanas procesā gaļai veidojas piesātināts dabisks aromāts un maiga, viendabīga struktūra.

Šajā procesā līdz ar gaļas mitrumu pazūd 11-30% svara un vēl apmēram 7-20% kļūst par neizmantojamu garozu.  Kopējie zaudējumi var būt pat 60% no svara un tas būtiski palielina produkta cenu. Tieši tādēl labi nogatavināts steiks nevar būt lēts.

Līdzvērtīgas kvalitātes gaļu grūti atrast citur pasaulē.


Ar godprātīgu un cieņpilnu attieksmi pret vietējiem gaļas audzētājiem MANZO ieguvis Latvijas ražotāju uzticību un ekskluzīvas iespējas iepirkt vislabāko, kas tiek audzēts Latvijā, pirms Eiropas tirgū augsti vērtētā liellopa gaļa tiek aizvesta patēriņam citās valstīs. Kā atzīst eksperti, Latvijas steiks ir nesalīdzināmi vērtīgāks par no tradicionālajām “steika zemēm” ASV un Austrālijas importēto, jo tiek audzēts mazās bioloģiskās saimniecības un ļoti ierobežotos apjomos. Līdzvērtīgas kvalitātes gaļu grūti atrast citur, tādēļ šis steiks ir ekskluzīvs arī pasaules līmenī.


MANZO GASTRO BUTCHER SHOP - gaļas veikali gardēžiem


MANZO GASTRO BUTCHER SHOP jeb MANZO Gastronoms Mūkusalas ielā 29 Rīgā darbojas kā steika ēstuve ar veikalu, savukārt, veikalā Gramzdas ielā 31 ir iespēja ne tikai iepirkties, bet arī nobaudīt izcili garšīgu steiku uz vietas.

Iemesls, kādēļ uzņēmuma īpašnieki izvēlējas nosaukumu gastronoms nevis restorāns neatbilst tradicionālajai izpratnei par biznesu, kura mērķis ir peļņa. Laikā, kad Latvijā joprojām tiek celti milzu lielveikali, attīstītākajās pasaules valstīs, kā arī daļa cilvēku Latvijā meklē ceļu uz kaut ko mazu, īstu un mājīgu - mazo specializēto veikaliņu, ko sauc par boutique.

 


Tādēļ arī tika radīts MANZO Gastronoms, kurā izcili kvalitatīvs un vērtīgs produkts tiek pasniegts klientam vienkārši un saprotami. Ēdot liellopa steiku MANZO Gastronomā, varam būt droši, ka lielākā daļa no cenas tiek samaksāta par pašu produktu un pievienotā vērtība ir katrā kumosā sataustāma un nobaudāma. Nekā lieka - tikai izcili garšīga, sulīga, kvalitatīva, veselīga, labi nogatavināta un sagatavota gaļa ar kvalitatīvām piedevām – labākais steiks ne tikai Rīgā, bet arī pasaulē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu